Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΝΕΟ BLOG ΓΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ

Έχοντας προβληματιστεί πολλές φορές σχετικά με το να βρω κάποιο κωδικό σε ποιόν ανήκει, είτε γιατί βρήκα αναποδογυρισμένες κυψέλες στον δρόμο, είτε γιατί κάποια από τα μελίσσια του διπλανού μου μελισσοκόμου θεωρώ ότι έχουν κάποια ασθένεια και πρέπει να ειδοποιηθεί ο κάτοχός τους για το καλό και το δικό του αλλά και των τριγύρω μελισσοκόμων και για παραπάνω λόγους που αναφέρονται στον παρακάτω σύνδεσμο (σκοπός του blog)είχα μια ιδέα (καλή, κακή εσείς θα το κρίνεται)  να δημιουργηθεί ένα είδος αρχειοθέτησης των μελισσοκομικών κωδικών μας και να γνωρίζουμε αλλά και να μας γνωρίζουν οι συνάδερφοι μελισσοκόμοι και όχι μόνο,επίσης θα λειτουργεί και σαν επαγγελματικός κατάλογος. Διαβάστε τον σκοπό του blog...

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΙΔΡΥΣΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Σίγουρα όλοι οι μελισσοκόμοι του Πειραιά και των Νήσων που ανήκουν στην περιφέρεια του,θα γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει κάποιος μελισσοκομικός σύλλογος που να μας εκπροσωπεί και να ενδιαφέρεται για τα προβλήματά μας.
Ευαισθητοποιημένος από την ανυπαρξία συλλόγου ενεργού, κάνω την σχετική ανάρτηση για την εύρεση συμπολιτών που ενδιαφέρονται να γίνουν ενεργά και ιδρυτικά μέλη του συλλόγου και να μπορούμε να βοηθήσουμε και να βοηθηθούμε στην μελισσοκομική μας τεχνική και στα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Έτσι προσκαλώ  τους κατοίκους και μελισσοκόμους του Πειραιά και των Νήσων που ανήκουν διοικητικά στον Πειραιά (Αίγινα, Αγκίστρι, Σαλαμίνα, Πόρος) όσους ενδιαφέρονται να ιδρύσουμε ένα μελισσοκομικό σύλλογο ενεργό.
Όσοι ενδιαφέρονται για την παραπάνω κίνηση ας επικοινωνήσουν μαζί μου ή ας μου γράψουν την γνώμη τους στα σχόλια από κάτω...

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

ΕΥΧΕΣ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ,ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΕΛΙΑ!!!ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΤΙΜΑΜΕ ΤΑ ΑΠΛΑ ,ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΣΤΗΝ ΑΠΛΟΤΗΤΑ...ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΟΜΟΡΦΑ!!!

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΞΕΧΕΙΜΩΝΙΑΣΜΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ ΜΑΣ



Έτσι λοιπόν όπως αναφέρει και η επικεφαλίδα μας σήμερα θα ασχοληθούμε με το ξεχειμώνιασμα των μελισσιών μας. Η προετοιμασία λοιπόν για το ξεχειμώνιασμα θέλει προσοχή σε αρκετά θέματα, όπως την ποσότητα των τροφών, την ποιότητα των τροφών, την διάταξη των πλαισίων εσωτερικά της κυψέλης, τον εξαερισμό της κυψέλης, θέση του μελισσοκομείου.
Ένα από τα πρώτα θέματα που πρέπει να κάνουμε πριν μπούμε στις  χαμηλές θερμοκρασίες κάτω από τους 14 βαθμούς όπου οι μελισσούλες μας αρχίζουν και κάνουν την γνωστή μελισσόσφαιρα είναι να διαχωρίσουμε τα μελίσσια μας σε δυνατά και αδύνατα και να δώσουμε την δέουσα προσοχή στα αδύνατα αφού το ξεχειμώνιασμα τους είναι επικίνδυνο λόγω του λίγου πληθυσμού που υπάρχει μέσα στις κυψέλες.

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ.













Τελείωσε εχθές το 3ο Φεστιβάλ μελιού το οποίο αν κρίνω από την προσέλευση του κόσμου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία! Ο καταναλωτής που πήγαινε στην έκθεση μπορούσε να διαλέξει μέλι και διάφορα άλλα μελισσοκομικά προϊόντα όπως γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολις, βάμμα πρόπολις,κεριά κ.α από πάρα πολλά περίπτερα παραγωγών με εξαιρετική ποιότητα!Μεγάλη παρουσία τα νησιά μας και η Κρήτη με μεγάλη συμμετοχή σε εκθέτες και μικρή συμμετοχή είχε δυστυχώς η περιφέρεια Πελοποννήσου με μόλις 3 περίπτερα. Για του μελισσοκόμους υπήρχαν εκθέτες από κυψελοτεχνικές και εταιρίες κατασκευής και εμπορίας μηχανημάτων για την συσκευασία του μελιού και την επεξεργασία του.

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΓΕΓΩΝΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα. Τα κατά κοινή ομολογία απόλυτα επιτυχημένα δύο προηγούμενα φεστιβάλ που διοργανώθηκαν από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς το 2007 και 2009 ήταν τόπος συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας και ένας άριστος τρόπος για την προβολή του Ελληνικού μελιού τόσο στους χώρους εστίασης και εμπορίας όσο και στο καταναλωτικό κοινό, που κατέκλυσαν τους χώρους της έκθεσης.

Οι επισκέπτες του 2ου Φεστιβάλ ξεπέρασαν τις 15.000

Στόχος της 3ης έκθεσης είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης.

Επιπλέον, θα αποτελέσει ιδανικό τόπο για τη σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ των παραγωγών, επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων και εξοπλισμού.

Η ΕΚΘΕΣΗ

Τόπος: Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας

Ημερομηνίες και ωράριο λειτουργίας:

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 4μμ– 9μμ

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 10πμ – 9μμ

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 10πμ – 8μμ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

Εταιρίες παραγωγής και τυποποίησης μελιού

Επιχειρήσεις και εταιρίες επεξεργασίας μελιού

Επιχειρήσεις και εταιρίες παραγωγής προϊόντων μέλισσας

Επιχειρήσεις και εταιρίες παραγωγής και επεξεργασίας κεριού

Επιχειρήσεις και εταιρίες παραγωγής προϊόντων σηροτροφίας

Εταιρίες κατασκευής η αντιπροσώπευσης μελισσοκομικού εξοπλισμού

Εταιρίες κατασκευής ή αντιπροσώπευσης εξοπλισμού συσκευασίας και τυποποίησης

Εταιρίες και συνεταιρισμοί με βασική παραγωγή το μέλι και τα προϊόντα κυψέλης

Επιχειρήσεις και εταιρίες παραγωγής βιολογικού μελιού

Φαρμακευτικές εταιρίες

Δήμοι όπου η κύρια παραγωγή τους είναι η μελισσοκομία

Περιφέρειες, Επιμελητήρια, Δημόσιοι οργανισμοί και  Υπουργεία

Τόπος διεξαγωγής

Στάδιο Ειρήνης και ΦιλίαςΧάρτης
Εκθεσιακό κέντρο:
Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
Οδός:
Εθνάρχου Μακαρίου
ΤΚ:
18547
Πόλη:
Νέο Φάληρο
Νομός:
Αττικής
Χώρα:
Χώρα: gr

Περιγραφή

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας είναι η θέση που έχει και οι άπειρες οδικές προσβάσεις προς αυτό.

Με αυτοκίνητο: ερχόμενος κάποιος από την εθνική οδό Θεσσαλονίκης– Αθηνών , χωρίς  να λοξοδρομήσει καθόλου, φτάνει μέσα στους χώρους στάθμευσης του Σταδίου. Ερχόμενος από το λιμάνι του Πειραιά περνάει έξω από το Στάδιο.  Ερχόμενος από το αεροδρόμιο και ακολουθώντας την Αττική Οδό και την Εθνική οδό φτάνει ταχύτατα στο Στάδιο.

Με αστικές συγκοινωνίες : Οι λεωφορειακές γραμμές  101,130,217,218,A1,B1  με αφετηρία τον Πειραιά  κάνουν στάση έξω από την είσοδο του Σταδίου, ενώ οι  λεωφορειακές γραμμές B1, A1,E1, 130,218,232,040,217,229 με τέρμα το λιμάνι του Πειραιά σταματούν στην απέναντι πλευρά του δρόμου και οι επισκέπτες περνώντας από την ειδική διάβαση κάτω από την παραλιακή οδό βρίσκονται στην είσοδο του Σταδίου. Στο ίδιο σημείο σταματάει και η γραμμή express Ε96 ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.

Ο τερματικός σταθμός του τραμ βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Στάδιο, όπως και ο σταθμός Νέο Φάληρο του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου.
Τηλεφωνικό Κέντρο Σταδίου            210 4893000      



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΕΙΚΕΩΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΜΑΣ


Νέκταρ απο ρείκι